Videotuotannot

& editointi

Toteuttamiamme videoitaMetsä Fibre - Selluautokuskien ohjeistus varastolle

Ohjeistusvideo rekkakuskeille - miten löydetään perille ja miten toimitaan tehdasalueella. Video toteutettiin erityisesti ulkomaalaisia autonkuljettajia varten ja kokonaan kielivapaaksi. Video pyörii Metsän ja UPM-Kymmenen tehdasalueella ulkoscreeneillä useammassa kohteessa.
Varsinainen ohjeistusosuus alkaa videon kohdassa 2:25.

Emilia Rintala - Tutut huulet

Musiikkivideo. Kuvasimme videon marraskuussa, mutta saimme lopputuloksen näyttämään kylmistä olosuhteista huolimatta varsin kesäiseltä. Videolla hyödynnettiin myös ilmakuvausta.

Vanha Rauma Sprintti 2019 / SM-sprintti aftermovie

Tapahtumakooste SM-sprintistä, joka järjestettiin Vanhassa Raumassa.

Kaikki lukemaan -hankkeen esittely (Koivukari, Rauman Lukko, Riikkiä-seura, Turun yliopisto)

Paneelikeskustelu Tapio Koivukarin kirjasta "Gartzia - Eloonjäänyt". Rauman Lukon pelaajien kanssa toteutettiin kahdeksan lukuvideota, joissa pelaajat kannustavat nuorisoa lukemaan näyttämällä itse esimerkkiä.

Aslelocker -esittelyvideo

Aslemetals Oy:n kehittämä Aslelocker-rengaslukon esittelyvideo. Napakan 40 sekunnin esittelyvideon lopussa on messukäyttöön tehty animaatio valokuvista. AaVekellari toteutti videotuotannon ohella myös Aslelockerin tuotevalokuvauksen.

Cafe Prassen - Cappuccinon valmistus

Cafe Prassen konditorian myymälän esittelyvideo leppoisan cappuccinon valmistuksen tunnelmissa Vanhassa-Raumassa.

Veden alla / Kalanmaha -taidedokumentti

Maaseudun Sivistysliiton tilaama dokumenttivideo Raumalla 2016 toteutetusta yhteisötaideteoksesta.

Veden alla / Life Aquatic -taidedokumentti

Maaseudun Sivistysliiton tilaama dokumenttivideo Raumalla 2016 toteutetusta taidetapahtumasta.

Karjurock 2018 festarikooste

Toteutimme festarivideokoosteen Karjurock 2018 -tapahtumasta hurtilla huumorilla & tutkivan journalismin ottein.

Blue Sea Film Festival 2013 elokuvateatterimainos

Digitaaliseen DCP-elokuvateatteriformaattiin ja -levitykseen toteutettu mainosanimaatio Blue Sea Film Festival-elokuvafestivaaleista. Olemme toteuttaneet elokuvafestivaalien elokuvateatterimainosvideot vuosina 2012-2018. Mainosanimaatio näytetään festivaaleilla jokaisen esitettävän elokuvan alussa.

Saint-Gobain Pipe Systems & Turun Seudun Vesi-videotuotanto 2008-2011

Saint-Gobain Pipe Systems rakensi Euroopan suurimman tekopohjavesihankkeen Turun Seudun Vedelle vuosina 2008-2011. Kolmen vuoden aikana kuvattu videotuotanto kertoo projektin haasteista ja toteutuksesta mm. Turussa, Huittisissa, Harjavallassa ja Alastarolla, sekä näiden välimaastoissa. Videosta tehtiin myös kansainväliseen käyttöön ranskan ja englannin kieliset versiot.

International Blue Cross - Blue Cross Treatment Center Rauma, Finland

IFBC:n tilaama kansainvälinen videotuotanto kertoo miten Rauman Seudun Katulähetys ja IFBC ovat tukeneet ja osoittaneet Miksun elämään uutta suuntaa irti päihteistä. Vastaavat videokertomukset toteutettiin yhdeksässä muussa maassa; Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Romaniassa, Tšekkeissä, Färsaarilla, Lesothossa, Chadissa ja Brasiliassa. AaVekellari toteutti näihin kaikkiin introanimaation.

Lastentalo Musikatti esittelyvideo

Videolla piipahdetaan lastenkodissa vilkaisemassa heidän tyypillistä päiväänsä.

Rauma Biennale Balticum 2014 Rikospaikka - Crime Scene, Rauman taidemuseo

Coolturistes-ryhmän toteuttama flashmob-yllätysperformanssi "Autonomiset rikospaikat" Rauman taidemuseon näyttelyn avajaisissa.
Video on nähtävillä myös taidemuseossa osana näyttelyä: Rauma Biennale Balticum 2014 Rikospaikka - Crime Scene.

Videokooste ystävän 30v-juhlista, jotka olivat samalla myös "Olkkarifestarit"-musiikkifestarit


Lauluyhtye Impromptumin joulukonsertti


Slow motion-koeotos Alastaron moottoriradalta

Lyhyt näytevideo AaVekellarin videokuvauskaluston hidastusominaisuuksista äärimmäisen nopeissa olosuhteissa.

AaVekellari demoreel

Olemme toimineet alalla jo pitkään, vuodesta 2006 lähtien. Tässä näytevideo AaVekellarin toteuttamista videotuotannoista vuodelta 2012.

Ideointi ja käsikirjoitus

'Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty' -sanonta korostuu videotuotannoissa, joissa mukana saattaa olla monta muuttuvaa tekijää ja monta eri kontaktia. Olipa kyseessä sitten yritysvideo, mainosvideo, musiikkivideo tai muu räätälöity videotuotanto, etukäteisvalmistelu on usein avainasemassa. Olemme tarvittaessa mukana jo ideointivaiheessa ja käsikirjoituksen valmistelusta lähtien.

Kun ideointi ja valmistelut ovat tarvittavan pitkällä, siirrytään kuvausvaiheeseen.

"Valot, ääni, kamera!"

Videotuotannot voi karkeasti jakaa kahteen kategoriaan:
- Räätälöidyt videotuotokset (lavastettu kuvaustilanne): yritysvideo, mainosvideo, messuvideo, musiikkivideo, tv-ohjelma
- Taltioinnit (dokumentaarinen kuvaustilanne): musiikkiesitykset, näytelmät, tapahtumat, häävideo, juhlat

Toimivassa tuotoksessa on useimmiten mukana molempia; sekä dokumentaarisia että lavastettuja kohtauksia.

Toteutamme tavanomaisen kuvauksen/taltioinnin lisäksi myös livestreamausta (esim. Youtubeen/Facebookiin), livekuvausta screeneille ja ilmakuvausta dronella.

Editointi / animaatiot

Kun kuvaukset on purkissa, seuraa kuvatun materiaalin jälkikäsittely, eli editointi. Editointivaiheessa useammalla kameralla kuvattu materiaali synkataan keskenään, kuvamateriaali leikataan, värimääritellään ja ääniraita masteroidaan. Animaatiot ovat oleellinen osa videotuotantoja, joten luonnollisesti myös laadukkaat 2D/3D-animaatiototeutukset onnistuvat suoraan AaVekellarista.

Julkaisu

Materiaalin toimitus hoituu lukuisissa eri formaateissa kulloisenkin tarpeen mukaan. Videon valmistuttua se voidaan julkaista tyylikkäissä kansissa DVD:llä, laittaa Internetiin kaikkien nähtäville tai julkaista valtakunnallisella TV-kanavalla.AaVekellarilla on omat studiotilat

AaVekellarilla on Raumalla omat maanalaiset studiotilat, jossa hoituu muoto- ja tuotevalokuvausten lisäksi myös videotuotantojen kuvaus.


Videotuotantojen oheispalvelut

- Digitoimme vanhat VHS / SVHS / Hi8 / D8 / MiniDV-kasetit DVD:lle tai muistitikulle.
- Videonauhojen lisäksi toteutamme myös vanhojen C-kasettien ja ääninauhojen laadukkaita digitointeja CD:lle tai muistitikulle.

Fiktiiviset ja dokumentaariset äänitykset broadcast-tason kalustolla.

Lukuisten videotuotantojen ohella toteutamme myös yksittäisiä äänityksiä, äänenkäsittelyä, masterointia ja äänen restaurointia. Olemme mm. restauroineet lukuisia mikroääninauhoja Hovi- & käräjäoikeuden käyttöön laajojen oikeusjuttujen selvittämiseksi. Olemme suorittaneet myös puhutun aineiston kirjoittamista tekstiksi (litterointia). Myös selkeät ja miellyttävät spiikkaukset hoituvat ammattimaisesti monenlaisiin tuotantoihin.


Kuuntele Teresia ja Rafael Lönnstromin Säätiölle toteutettu dramatisoitu kuunnelma 1950-luvun tapahtumista. AaVekellari vastasi kuunnelman äänityksestä, äänitysrekvisiitoista, äänitehosteista, editoinnista ja masteroinnista. Kuunnelma sijoittuu 50-luvun Raumaan ja kertoo sen aikakauden sodan ajan elämästä. Teokset ovat toteutettu kuunneltavaksi osaksi Teresia ja Rafael Lönnstromin kotimuseon museokierrosta. Kesto yht. 30 min, 8 kohtausta. Kuunnelman käsikirjoitti ja ohjasi Olka Horila.
Toteutetut kuvauskohteet Suomen kartalla

Olemme toteuttaneet lukuisia kuvauksia Länsi-rannikolla ja ympäri Suomea. Ohessa Suomen kartta, josta selviää toteutetut kohteet videotuotantojen, valokuvauksen ja ilmakuvauksen saralla. Kaukaisimmat kuvauskohteet ovat ulottuneet aina pääkaupunkiseudulle saakka.