Videotuotannot

& äänituotannot

Mainosvideot

Turun Yliopisto - Somevideomainokset, 5 kpl

5kpl 15 sekunnin mittaiset pystyformaattiin toteutetut Instagram-mainokset Turun Yliopiston Rauman kampukselle. (5kpl teokset on eroteltu videossa toisistaan äänimerkillä).
Cafe Prassen - Cappuccinon valmistus

Konditorian myymälän esittelyvideo leppoisan cappuccinon valmistuksen tunnelmissa Vanhassa-Raumassa.
Aslelocker -mainosvideo

Aslemetals Oy:n kehittämä Aslelocker-rengaslukon esittelyvideo. Videon lopussa on messukäyttöön tehty animaatio valokuvista. AaVekellari toteutti videotuotannon ohella myös Aslelockerin tuotevalokuvauksen.
Pihan Paras - Omakotitalon pihapuiden kaatoa

Koostevideo puiden kaadosta omakotitaloalueella useampaa tekniikkaa hyödyntäen.

Esittelyvideot

Turun Yliopisto - Opintolinjavideo / Opiskelu Rauman kampuksella

Rauhalliseen tahtiin kulkeva video, jossa esitellään Turun Yliopiston Rauman kampusta ja tarjolla olevia opiskelumahdollisuuksia.
Nuorisopassi / Rauman Kaupunki

Esittelyvideo mobiilisovelluksesta 6.-9. -luokkalaisille, joka kehitettiin kannustaamaan nuoria käyttämään alueen liikuntapalveluita.
Laine esittelyvideo

Raumalaisen painofirman esittelyvideo painotuotteiden suunnittelusta lopputuotteeksi.
Saint-Gobain Pipe Systems & Turun Seudun Vesi-videotuotanto 2008-2011

Euroopan suurimman tekopohjavesihankkeen rakennusprojekti Turun Seudun Vedelle vuosina 2008-2011. Videotuotantoa kuvattiin kolmen vuoden ajan mm. Turussa, Huittisissa, Harjavallassa, Alastarolla ja näiden välimaastoissa. Maailmanlaajuiseen levitykseen videosta tehtiin myös ranskan ja englannin kieliset versiot.
Aslemetals messuvideo

Messuvideo esittelee Aslemetals Oy:n kolmen toimipisteen eri työvaiheita. Videon ylälaidassa havaittavissa kulloisenkin segmentin kesto.
Mantsinen / Metsä Fibre, lastaustoimintaa satamassa

Mantsinen Oy:n lastaustoimintaa Metsä Fibren satamassa. Video kuvattiin kokonaan dronella.

Turvallisuus- ja ohjeistusvideot

Metsä Fibre - Ohjeistusvideo selluautokuskeille varastoalueella työskentelyyn

Ohjeistusvideo rekkakuskeille - miten toimitaan tehdasalueella. Video toteutettiin erityisesti ulkomaalaisia autonkuljettajia varten ja siksi kokonaan kielivapaaksi. Video on esillä Metsän ja UPM-Kymmenen tehdasalueella Raumalla infotauluilla useammassa kohteessa.
HI-TEC -kaivurin liittäminen ja irroitus

Ohjeistusvideo Evetco Oy:n valmistaman kaivurin käytöstä. Videosta toteutettiin neljä eri kieliversiota (Englanti, Suomi, Ruotsi, Saksa).

Tapahtumatkoosteet ja aftermoviet

ChangeMakers Rauma 2022 - Challanges to business camp

Aftermovie kolmen päivän opiskelijatapahtumasta Raumalla, johon osallistui 150 opiskelijaa neljästä eri maasta (Ruotsi, Latvia, Viro, Suomi). Kuvaukset toteutettiin hybridikuvauksena, eli videon lisäksi AaVekellari kuvasi tapahtumasta myös valokuvat. Tapahtuman järjesti Turun Yliopisto ja SAMK.
Vanha Rauma Sprintti 2019 / SM-sprintti aftermovie

Tapahtumakooste Suomen mestaruus suunnistussprintistä, joka järjestettiin Vanhassa Raumassa. Urheilutapahtuman kuvaukset toteutettiin kolmen kuvaajan voimin.
Karjurock 2022 festarikooste

Tutkivan journalismin ottein ja hurtilla huumorilla toteutettu festarivideokoostevideo Karjurock 2022 -tapahtumasta, jossa tähtinä ovat esiintyjien sijaan itse festivaalikävijät. Videon haastattelut on toteutettu juontajan kanssa improvisaatiotyylillä. Festarikoosteessa on runsaasti takautumia myös edeltävästä, 2018 toteuttamastamme, videosta.
Sakon Studio All Stars 2023 (4+40v bileet!)

Aftermovie Turusta, Moision Olkkarilta, jossa esiintyi viisi esiintyjää (Manu Lehtimäki, Henrikki, VähäE, DJ BirdyHead, Jarno Hiltunen) + jatkobileet. Kaikki nämä leikattuna 70 sekuntiin.

Dokumentit

Veden alla / Kalanmaha -taidedokumentti

Dokumenttivideo Maaseudun Sivistysliitolle Raumalla 2016 toteutetusta yhteisötaideteoksesta.
Veden alla / Life Aquatic -taidedokumentti

Dokumenttivideo Maaseudun Sivistysliitolle Raumalla 2016 toteutetusta taidetapahtumasta.

Paneelikeskustelut ja webinaarit

Turun Yliopisto, ILO-verkkokurssi / Kielinuppu esittely (15op)

Innovatiivista pedagogiikkaa lukemisen ja kirjoittamisen opettamiseen (15 op) - verkkokurssin video-osuus.
Satasairaalan ja Mielenterveysstrategian kokemusasiantuntija-toiminnan esittelyvideo

Satakunnan sairaalan mielenterveysyksikön kahden kokemusasiantuntijan kahdenkeskinen keskustelu. Kuvaukset toteutettiin kolmella kameralla, joista yksi oli motorisoidulla sliderillä.

Musiikkivideot ja konsertit

Opekas musiikkivideo - Opettajankoulutus, Rauma

Vauhdikas musiikkivideo Opekkaan ja Turun Yliopiston toiminnasta. Video tehtiin "Gotonas Ensemble - Tuu mun kaa"-kappaleen ympärille. Videon aikana esillä myös infoiskuja tekstimuodossa toiminnasta.
ANZU - Vien pikkuveljen kotiin [360-video]

360-musiikkivideo, jossa katsoja voi kuvakulmaa muuttamalla seurata vilinää päähenkilön ympärillä.
Musiikkivideo: Emilia Rintala - Tutut huulet

Video kuvattiin talvella kylmissä olosuhteissa, mutta lopputulos saatiin näyttämään silti olosuhteista huolimatta varsin kesäiseltä. Videolla hyödynnettiin myös ilmakuvausta.
Minidina - Santa Lucia 2020

Rauman musiikkiopiston flikat tekivät musiikkivideon perinteisen Lucia-kulkueen tilalle. Video kuvattiin AaVekellarin studiolla.
Luostarivuoren koulun kuoro (Sävelsilta 2023, Turun konserttitalo)

Esitys taltioitu neljällä kameralla. Konsertin järjestäjänä Varsinais-Suomen Sotaveteraanipiiri ry.
Lauluyhtyö Oktääni (Sävelsilta 2023, Turun konserttitalo)

Esitys taltioitu kolmella kameralla. Konsertin järjestäjänä Varsinais-Suomen Sotaveteraanipiiri ry.

Lyhyet someklipit / minielokuvat

Visiting Finland for the first time! - 5 differences Finland vs Philippines

Lyhyt somevideo kulttuurieroista Suomen ja Filippiinien välillä.
7 juhlijatyyppiä / 7 types of party personalities

Lyhyt somevideo teemalla "erilaiset juhlijapersoonat" max. 1 min Scandinavian Photo-lyhytelokuvakilpailuun.

Animaatiot

AaVekellari demoreel 2012

Olemme toimineet videotuotantojen maailmassa pitkään, jo vuodesta 2006 lähtien. Tässä näytevideo AaVekellarin toteuttamista videotuotannoista vuodelta 2012.
Blue Sea Film Festival 2019 elokuvateatterimainos

Mainosanimaatio esitettiin Blue Sea Film Festival-elokuvafestivaaleilla jokaisen esitettävän elokuvan alussa. Olemme toteuttaneet BSFF-elokuvafestivaalien elokuvateatterianimaatiot seitsemän vuoden ajan vuosina 2012-2019. Baltic Herring-lyhytelokuvakilpailu täytti vuonna 25 vuotta, joten animaatiossa myös 25 silakkaa. Video tehtiin digitaaliseen DCP-elokuvateatteriformaattiin.

Näit juuri vain pienen osan erilaisista toteuttamistamme videotuotannoista.
Ota yhteyttä niin keskustellaan toteutuksesta lisää.

Videon teon vaiheet


Ideointi ja käsikirjoitus

Videuotanto / käsikirjoitus
Teollisuuden Voima Oyj:n henkilöstöjuhlien videotuotannon kuvausta, teemana olympialaiset

Olipa kyseessä sitten yritysvideo, mainosvideo, musiikkivideo tai muu räätälöity videotuotanto, etukäteisvalmistelu on avainasemassa. Olemme tarvittaessa mukana jo ideointivaiheessa ja käsikirjoituksen valmistelusta lähtien. Toimisiko jokin kohtaus esimerkiksi parhaiten kuvattuna yläilmoista tai liikkuvaan kohteeseen asennetulla kameralla? Voisiko puhetta mahdollisesti tiivistää korvaamalla osan puheesta aiheeseen liittyvällä kuvituskuvalla?

Kun ideointi ja valmistelut ovat tarvittavan pitkällä, siirrytään kuvausvaiheeseen.

"Valot, ääni, kamera!"

Videuotanto / kuvaus
Kuorokonsertin taltiointia Rauman Posellissa

Kuvaustuotannot voidaan pääsääntöisesti jakaa kahteen kategoriaan:
- Käsikirjoitettu kuvaustilanne: yritysvideo, mainosvideo, messuvideo, musiikkivideo, tv-ohjelma tai muu fiktiivinen tuotos
- Dokumentaarinen kuvaustilanne: esitykset, konsertit, näytelmät, tapahtumat, häät, juhlat, hautajaiset
Hyvässä lopputuloksessa on yleensä molempia; jotain käsikirjoitettua & tilannekeskeistä.

Erilaista kuvauskalustoa löytyy kattavasti, mm. erilaisia kameroita, studiovaloja, motorisoitu gimbaali, motorisoitu slider, langattomia käsi- ja kaulusmikrofoneja, teleprompter ym. - kaikki nämä toimivat tarvittaessa ilman verkkovirtaa, eli kuvaukset voidaan toteuttaa millaisessa kohteessa vain. Lisäksi studiolta löytyy mm. savukone ja erilaisia taustoja.


Toteutamme tavanomaisen kuvauksen/taltioinnin lisäksi myös:


Kun halutaan välittää livekuva tapahtumasta laajemmalle yleisölle tai kun halutaan tavoittaa yleisö, joka ei pääse tapahtumapaikalle, livestream Internetin yli on hyvä ratkaisu.

Livelähetyksessä käytetään ammattitason äänentaltiointia: puhujat mikitetään langattomasti jolloin puheesta saa hyvin selvää ja livelähetystä on mielekästä seurata. Tämä on selvä etu kännykällä/tabletilla tehtyyn kuvaukseen.

Katsojat voivat nähdä livestreamin esim. Youtuben tai Facebookin kautta, tai suorana yrityksen/yhdistyksen nettisivuilta. Lähetys voidaan rajata niin, että vain tietyt ihmiset pääsevät katsomaan livelähetystä.

Livestreamin alussa, lopussa ja sen aikana voidaan näyttää grafiikkaa ja muuta kuvamateriaalia, esim. lähetyksen alussa logo ja tervetuloateksti.

Katsojien on myös mahdollista vaikuttaa livelähetyksen sisältöön - heille voidaan antaa mahdollisuus kommentoida lähetystä ja kommenttien sisältö voidaan ottaa lähetyksessä huomioon.

Livestriimaus on hyvä tapa järjestää esim. tiedotustilaisuus, webinaari, luento tai muunkaltainen tilaisuus, jossa halutaan, että moni ihminen kokee saman hetken 'tässä ja nyt'. Livälähetyksestä jää myös täysilaatuinen tallenne striimattavan nettiversion lisäksi, jota voidaan käyttää ja muokata myöhemmin.


Kuvaamme tyylikkäät ilmakuvat ja videot multikopterilla eli dronella.

Katso lisää ilmakuvaus-sivulta!

Timelapse- ja hyperlapse-kuvausten avulla voidaan näyttää pitkän aikavälin aikana tapahtunut muutos muutamassa sekunnissa, esimerkiksi rakennuksen valmistuminen.

Toteutamme lyhyet ja pitkäkestoiset timelapse-kuvaukset:
- Lyhytkestoinen timelapse-kuvaus (muutamasta tunnista vuorokauden pituisiin taltiointeihin)
- Pitkäskestoinen timelapse-kuvaus (muutamasta päivästä useamman vuoden pituisiin taltiointeihin)

Pitkäaikainen timelapse-järjestelmä
- Ulkotiloissa kamera voidaan varustaa aurinkopaneelilla jolloin kamerajärjestelmä toimii itsenäisesti kuukaudesta toiseen.
- Kamerajärjestelmä voidaan kytkeä verkkoon wifi- tai mobiilidatayhteydellä - kameran toimintaa voidaan valvoa netin yli, joten tarkastus- ja huoltokäyntejä tarvitaan tavallista vähemmän.
- Verkkoyhteyden myötä asiakkaan on mahdollista katsoa privaatissa portaalissa kuvia reaaliajassa ja vertailla kuvia aikajanalta ennen/jälkeen eri ajankohdista.

Hyperlapse on versio timelapse-videosta, jossa kamera liikkuu kuvauksen aikana.
Esimerkiksi kuvauskopterilla saadaan kopterin liikkuessa n. 15-20 minuutin kohtaus tiivistettyä vaikkapa 10 sekuntiin hienon kamera-ajon kera. Kamera voidaan vastaavasti sijoittaa muuhun liikkuvaan kohteeseen, esimerkiksi autoon ja täten saada ajoreitti taltioitua ja esitettyä lyhyessä ajassa.

Olemme toteuttaneet useita livekuvauksia screeneille erilaisissa tapahtumissa, mm:
- Konsertit, festivaalit
- Messut, julkistamistilaisuudet
- Standup-esitykset
- Yritysten pikkujoulut

Useamman kameran monikameratuotannossa on mukana kuvaajan lisäksi myös ohjaaja/leikkaaja.

Logot, grafiikat, animaatiot ja muu materiaali saadaan ajettua tietokoneelta skreeneille myös livekuvan ohella.

360-kamera kuvaa kaiken joka suunnasta ja tuo katsojan tapahtumapaikalle - katsoja voi itse valita mihin ilmansuuntaan katseensa videolla kohdistaa. Jälkikäsittelyssä kameran jalusta on mahdollista häivyttää pois kokonaan 360-videosta.

Katso 360 esimerkkivideo toteuttamastamme musiikkivideosta: ANZU - Vien pikkuveljen kotiin [360-video] *8K resoluutio*
Editointi / animaatiot

Videuotanto / editointi
Kolminkertaisen maailmanmestarin, jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen, mentorikurssin editointia AaVekellarin studiolla

Kun kuvaukset on purkissa, seuraa kuvatun materiaalin jälkikäsittely. Editointivaiheessa useammalla kameralla kuvattu materiaali synkronoidaan keskenään, kuvamateriaali leikataan, värimääritellään ja ääniraita masteroidaan. Animaatiot ovat oleellinen osa videotuotantoja ja 2D/3D-animaatiototeutukset onnistuvat myös suoraan AaVekellarista. Animaatioilla saadaan lisättyä liikettä mm. grafiikoihin/logoihin ja videokuvaa voidaan muokata animaatiotekniikoilla (esim. sumentaa logoja / ihmisten kasvoja liikkuvasta kuvasta).

Julkaisu

Videuotanto / julkaisu
Erilaisia tallenteita videotuotannoista

Videon valmistuttua toimitus onnistuu lukuisissa eri formaateissa kulloisenkin tarpeen mukaan. Video voidaan ladata kaikkien nähtäville Internetiin, luovuttaa asiakkaalle USB-muistitikulla, julkaista tyylikkäissä kansissa DVD:llä, upottaa www-sivuille tai hyödyntää some-mainonnassa. Video voidaan viimeistellä myös TV-kanava-/elokuvateatterilevitykseen.Videotuotannon eteneminen / käsikirjoitettu videotuotanto

(esim. yritysvideo, mainosvideo tai musiikkivideo)Videotuotannon eteneminen / dokumentaarinen videotuotanto

(esim. konserttitaltiointi tai tapahtumat)

AaVekellarilla on omat studiotilat

AaVekellarilla on Raumalla omat maanalaiset studiotilat, jossa hoituu valokuvausten lisäksi myös videotuotantojen kuvaus.


Videotuotantojen oheispalvelut

Fiktiiviset ja dokumentaariset äänitykset broadcast-tason kalustolla.

Lukuisten videotuotantojen ohella toteutamme yksittäisiä äänityksiä, äänenkäsittelyä, masterointia ja äänen restaurointia. Olemme mm. restauroineet lukuisia mikroääninauhoja Hovi- & käräjäoikeuden käyttöön laajojen oikeusjuttujen selvittämiseksi. Olemme suorittaneet myös puhutun aineiston kirjoittamista tekstiksi, eli litterointia. Myös selkeät ja miellyttävät spiikkaukset hoituvat ammattimaisesti monenlaisiin tuotantoihin.


Kuuntele Teresia ja Rafael Lönnstromin Säätiölle toteutettu dramatisoitu kuunnelma 1950-luvun tapahtumista. AaVekellari vastasi kuunnelman äänityksestä, äänitysrekvisiitoista, äänitehosteista, editoinnista ja masteroinnista. Kuunnelma sijoittuu 50-luvun Raumaan ja kertoo sen aikakauden sodan ajan elämästä. Teokset ovat toteutettu kuunneltavaksi osaksi Teresia ja Rafael Lönnstromin kotimuseon museokierrosta. Kesto yht. 30 min, 8 kohtausta. Kuunnelman käsikirjoitti ja ohjasi Olka Horila.- Digitoimme vanhat videokasetit (VHS / SVHS / Hi8 / D8 / MiniDV) DVD:lle tai muistitikulle.
- C-kasettien ja ääninauhojen digitoinnit CD:lle tai muistitikulle.

Yhdelle DVD:lle on mahdollista yhdistää monta videokasettia.

AaVekellarin kalustoa on mahdollista myös vuokrata erilaisiin tarpeisiin, silloin kun se ei ole omassa käytössä.
Kalustoa löytyy videotuotantoihin ja valokuvaukseen mm.:

Kuvaus
- Panasonicin videotuotantokamera 20x zoomilla (4K 50fps, DCI/UHD)
- Canon R-malliston täyden kennon kameroita (4K 50fps, CLOG3) + valovoimaisia EF-objektiiveja (speedboosterilla jopa f/1.0), VND-filttereitä ym.
- 360-kamera (4K 50fps)
- Vedenpitäviä action-kameroita (4K 50fps)
- Motorisoitu gimbaali (kauko-ohjauksella), focus/zoom-servolla
- Motorisoitu slider (kauko-ohjauksella, akut/verkkovirta)
- Videomonitori (akut/verkkovirta)
- Teleprompter (kauko-ohjauksella)
- Kamerajalustoja; kolmijalkoja videopäällä + kahvazoomit Canon/Panasonic-kameroihin, monopodeja, pöytäjalustoja yms.

Äänitys
- Langattomia kaulus- ja käsimikrofoneja (akut/verkkovirta)
- Haulikkomikrofoneja
- Äänitallentimia

Valaistus
- RGB-led paneeleita (kauko-ohjauksella, akut/verkkovirta)
- Studiovalot loistelampputekniikalla (verkkovirta)
- Käsisalamoita + langattomat triggerit (kauko-ohjauksella)
- Erilaisia valonmuokkaimia

Lavastus
- Studiotaustoja
- Savukone
- Kuvausrekvisiittaa
- Kevyt äänentoisto (kauko-ohjauksella, akut/verkkovirta)

Editointi
- Loupedeck editointi-/värinmäärityskonsoleita

Objektiivien firmware-päivitys
- Sigma 'USB Dock'-telakka ja Tamron 'TAP-IN USB console' objektiivien kalibroimiseen ja uusien firmware-ohjelmistojen päivittämiseen.Toteutetut kuvauskohteet Suomen kartalla

Olemme toteuttaneet lukuisia kuvauksia Länsi-rannikolla ja ympäri Suomea. Ohessa Suomen kartta, josta selviää toteutetut kohteet videotuotantojen, valokuvauksen ja ilmakuvauksen saralla. Kaukaisimmat kuvauskohteet ovat ulottuneet Suomessa pääkaupunkiseudulle ja Itä-Suomeen, sekä maailmalla Lähi-Itään saakka.